Etiketter

butikktips (55) Elgseter (314) Ferie (117) hund (878) Hverdag (483) interiør (115) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (447) Matauk (62) new York (153) oppskrift (199) Reise (227) restauranttips (125) Salat (22) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

mandag 5. juni 2017

Pavlova


En sikker vinner, og ekstra kjekk på dager der du skal rekke mye annet og tid til kakeproduksjon ikke står øverst. Slik som på 17. mai, eller når du er på hytta og vil bruke dagen til tur eller hvis du skal lage tre retters middag til en hel bøtteballett! 

Visp 6 eggehviter godt, her skal du kunne holde bollen opp ned lenge når det er ferdig! Mens du pisker tilsetter du 2 ts hvitvinseddik og en blanding av 4 dl sukker, 2 ts Maixena og 1 ts vaniljesukker, dette tilsetter du litt og litt om gangen. 

Hell eggehviteblandingemn over på en stekeplate med bakepapir. Jeg pleier å sette ringen av en springform oppå, for å forme bunnen på innsiden av den. Når bunnen er ferdig formet og jevn og fin i kantene rundt og på toppen, tar du bort ringen. Og så setter du det inn i en stekeovn som er forvarmet til 200 grader, når du lokker ovnsdøren, skrur du ned til 100 grader. Etter en time tar du bunnen ut av formen og lar den kjøle ned. 

Så tar du bakepapiret forsiktig av, legger bunnen på et fint far og brer over en blanding av krem (1 boks kremfløte, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker) og vaniljesaus (0,5-1 dl holder). Og så lesser du på med bær! Vi tar minst en kurv jordbær (deles i 4), 1 kurv bringebær, 1 boks blåbær og 1 kiwi. Oppå (eller innimellom) strør vi 2 striper revet melkesjokolade. 

Fordelen og ulempen med Pavlova er at den føles ikke så mektig på grunn av den luftige bunnen og de friske bærene, så Pavlovarester hører til sjeldenhetene!

Bunn

Krem med vaniljesaus

Vaniljekremen kommer på

Bær og sjokolade skal på

Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar