Etiketter

butikktips (54) Elgseter (313) Ferie (117) hund (872) Hverdag (479) interiør (114) jakt (238) Jul (301) Krokskogen (237) mat (446) Matauk (62) new York (153) oppskrift (196) Reise (227) restauranttips (125) Salat (21) Saus (9) suppe (7) Tilbehør til vilt (6) Tips (49) Viltoppskrift (13) vinterpalasset (260)

tirsdag 3. mai 2016

17.mai-salat



Denne oppskriften fant vi på i fjor vår, og vi spiste mye kylling- og jordbærsalat den våren. Jeg delte den på FB, og jeg fikk mange hyggelige tilbakemeldinger på at andre hadde laget denne salaten og gjerne med noen små vrier. En vri var å putte oppi en kurv blåbær, og det gjør at jeg her kaller den 17.maisalat: på grunn av fargekombinasjonen. I tillegg har jeg vokst opp med lukket valnøtt på 17. mai, hvilket gjør at dette må være et ideelt tilskudd på en 17.maibuffet f.eks.


Salaten er kjempeenkel og rask å lage, så om du kombinerer den med en pavlova trenger du bruke minimalt med tid på kjøkkenet på nasjonaldagen.

Kylling- og jordbærsalat a la Elgseter

 1 nygrillet kylling (uten skinnet),  (Minst) 1 kurv jordbær, 1 kurv blåbær, 1 pk fetaost deles i terninger, 1 pk ruccola, 1 neve valnøtter kuttes smått og blandes godt sammen med vinaigrette av 3 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, 2 fedd hvitløk, 1 ts sennep, 1 ts sukker, 1 ts salt.
 Kan spises for seg selv eller gjerne med hvitløksbaguetter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar